30. 3. 2015

Minipříběhy pro tento blog

Co můžete očekávat?

Při svém pátrání v matrikách a vedení zápisků jsem mnohdy "viděl" za zápisy a jejich souvislostmi řadu zajímavých minipříběhů. Některé záhadné, jiné tragické a dojemné. Rád bych se s vámi o ně podělil a uvedl některé důkazy. Zmiňování určitě nebudou žijící členové rodu, aniž by k tomu dali výslovný souhlas.

Tady je malý úvodní přehled námětů. Nejsou v něm obsaženy žádné priority, ani pořadí.

Těšit se můžete i na příběh z DNA testů, informace z návštěv badatelen, návštěv míst mých předků, fotografie, krátká videa i audio nahrávky. Vznikat a rodit se ze skořápky blogu budou i další části tohoto webu pod jednotlivými záložkami.

Pokud budete chtít někomu návštěvu těchto stránek doporučit, ničeho se neostýchejte a udělejte to.

Na psaní příběhů a mapování dobrodružství s předky se těším i já. Měním nejistotu ve zvědavost. To je krásná pobídka pro genealogickou práci. Tento náhled jsem získal uplynulý víkend v Libchavách, během výcviku kouč systémů. Systémy se týkají i rodin a předků. Ale o tom příště.

Budí ve vás výše uvedené náměty zvědavost? Objevujte důkazy a rozvíjejte se mnou hypotézy.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážím si komentářů od podepsaných čtenářů. Příspěvky můžete komentovat pod každým z nich. Své názory, náměty a dotazy ke stránkám a jejich obsahu prosím směřujte do rubriky "Vaše názory". Děkuji.

LF